Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Abuse - retrospel.se
Retrospel logotyop

Abuse

Man ska aldrig döma en bok efter sitt utseende kallas ett uttal när man ser något och det är egentligen något annat och det kan man beskriva detta spel med. I denna 2D sidescroller platform shooter så introduceras något nytt för sin tid.

Med första glansen så kommer man tänka att Abuse kanske är en Metroid klon där man i en sidescroller miljö ska plocka på sig prylar som ska hjälpa en att komma vidare i spelet men Abuse följer inte riktigt den formulan. Det lättaste man kan förklara spelet är att det är helt enkelt Doom men sett från sidan där du då styr karaktären med piltangenterna och siktar med musen vart du ska skjuta på skärmen.

För idag så låter det kanske inte särskilt unikt då när vi spelar first person shooters med mus och tangentbord men för ett spel från 1995 så var det imponerande, ett FPS som hade en viss del muskontroll som kom året tidigare var då System Shock men det var inte en 2D shoot em’ up.

Däremot storyn lämnar mycket att vänta sig då när det bara är en ursäkt att du ska kunna skjuta så många fiender som möjligt så om man väntar sig en fästande story så kan man drömma vidare, tyvärr också så känns det även med det unika kontrollschemat att man har spelat spelet tidigare.

  Strategi

Vad du än gör, RÖR PÅ DIG! Glöm inte heller att du kan skjuta högexplosiva vapen på dig själv utan att ta skada och det kan hjälpa när du är omringad.

  Sammanfattning

En sidescroller shoot em’ up med ett unikt kontrollschema för sin tid.

  PLUS

Intressant idé för en side scroller shoot em’ up att köra med en kombination utav mus och tangentbord. Inbyggd baneditor kan ge spelet extra livstid nu efter att det har släppts.

  MINUS

En aning hektiskt som kan stöta bort spelare. Otroligt svårt spel, till och med på de lägsta svårighetsgraderna! Kontrollschemat kanske gör spelet unikt, men spelet självt är inte så unikt.

  Information

  • Plattform: Amiga, DOS, Macintosh, Linux, Iphone
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare: Crack Dot Com
  • Utvecklare: Redhat
  • Utgivnings år: 1995

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.