Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Big Red Racing - retrospel.se
Retrospel logotyop

Big Red Racing

Under nittiotalet så kom det en stor våg utav bilspel och racingspel med dess egna kriterier hur man spelar de och hur de ska upplevas samt så började sakta med säkert racingspel handla mer och mer om realism och fantasiracing spelen började försvinna det ena exemplaret efter det andra, Big Red Racing var tillbaka till den gamla skolan med galen racing med 3D landskap.

Big Red Racing skippar det där med extrem realism och går efter att ha maximal racing, på vilka plan och vilka scener det än är. Du kommer köra bil, båt, monstertruckar, månbilar och till och med helikoptrar mellan dessa race då du ska köra ditt fordon genom så kallade checkpoints och komma först över mållinjen. Något som var särskilt speciellt med detta spel var att det hade en komplett 3D modellerad förarhytt till det fordon man kör komplett med animerade hastighetsmätare vilket var väldigt mycket före sin tid.

I detta galna racingspel så får du även möjligheten att kunna välja ditt fordons färg & dekal och även vilken förare du ska köra som har dess egen backstory (om än onödig) och har då tillgång till att spela på många olika racingbanor däribland Italien, USA, Australien, Månen och planeten Mars! Något som är synd dock är att då när det finns så många banor och fordon så låser de olika banorna vilka fordon som tillåts där som vilket då betyder att man inte får tex köra månbil i Italien och inga helikoptrar på Mars men med fusk kan man ändra på det, men kanske inte alla vill göra så.

Dock så är ett stort problem med detta spel den enorma svårighetsgraden, man får skador till sitt fordon ständigt, banorna kanske har hinder som man aldrig ser förrän försent och framför allt så vill datorn se ditt fordon ryka när det väl har gått sönder så detta spel kan vara en aning bestraffande för den person som aldrig spelat detta tidigare.

  Flerspelarläge

Spelet har stöd för multiplayer då när två spelare kan tävla mot varandra på valfri bana.

  Strategi

Det finns tyvärr inte så många olika strategier att tillämpa men ett tips är att vara försiktig med använda sin mängd utav nitro man har i sitt fordon eftersom det inte fylls på under racets lopp samt att all skada du tar går ej att reparera så det gäller att köra försiktigt.

  Sammanfattning

Ett ok racingspel med liten annorlunda grafisk design på menyerna och många olika banor och fordon, men det är svårt att säga vad spelet vill vara.

  PLUS

Många roliga fordon och många olika utmaningar, 3D animerad förarhytt som var långt före sin tid.

  MINUS

Våldsam artificiell intelligens, många svåra banor.

  Information

  • Utgivet: 1995
  • Plattform: DOS (Windows 95)
  • Utgivare: Domark Software Ltd

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.