Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Carrier Command - retrospel.se
Retrospel logotyop

Carrier Command

Terroristerna har ett hangarfartyg som de använder för att ta över ögrupperna och det är upp till dig med ditt egna hangarfartyg att stoppa dessa marodörer innan de planerar på att ta över världen! I Carrier Command så är det du som har befälet över dina styrkor samtidigt som du måste manövrera ditt skepp mellan granater och vågor.

Under spelens år så har många nya genrer upptäckts och vissa nischer inom spel har dykt upp, som i början fanns för det mesta bara Pong men sen när tevespelen dök upp såsom Nintendos konsoll dök upp förändrades landskapet om spel, men även pc-spels marknaden utvecklades och under den senare delen utav 80-talet så dök något unikt upp som bara kompatibelt med Amigan, Commodore 64:an och PCn.

Detta var då strategi simulatorn med arkad spels drag spelet Carrier Command presenterades, med dessa unika grafiska drag vilket då skulle förbli en av de tidigare stegen utav 3D grafik och olika sätt som spelaren kunde använda sig utav för att klara av spelets uppgift så fanns det mycket material tillgängligt för spelaren.

Spelet går ut på att du, som sitter i ditt eget hangar fartyg, ska finna din motståndares hangar fartyg och sänka det innan han sänker ditt. På din väg har ni flertals öar som man kan ta kontroll över för att få resurser till hangar fartyget samt använda sig utav både flygplan och amfibiefordon som kommer kunna hjälpa dig att finna och förstöra fiendes hangar fartyg. Du har även möjligheten att kunna köra dessa fordon helt själv om du vill vare sig det är hangarfartyget, amfibiefordon eller flygplan.

Tack vare spelets unika form utav hur man spelade spelet så fick spelet ett liknande spel som hade då namnet “Hostile Waters: Antaeus Rising” vilket tog många likhetsdrag med Carrier Command vilket bevisar att intresset för kring denna sort utav spel finns.

  Strategi

När du spelar Carrier Command bör du tänka på att när du kör fordon så borde du ha ett öga på bränslemätarna så att du inte förlorar flygplan på grund utav att fordonet fick slut på bränsle, men du får inte glömma din logistik såsom kvarvarande vapenarsenal och mycket mera. Detta spel har också en väldigt kraftig hög inlärningskurva så du kan behöva göra flera försök men att lista ut hur allting ombord på hangar fartyget innan du ska tackla den hela uppgiften.

  Sammanfattning

Ett annorlunda first person shooter eller ett annorlunda strategispel spel där spelaren måste vara snabb med sina val.

  PLUS

Historiskt värde, annorlunda typ av spel som kräver nytt tänkande.

  MINUS

Väldigt hög inlärningskurva som kan stöta bort nya spelare, tveksam artificiell intelligens.

  Information

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.