Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Crime Fighter 1.5 - retrospel.se
Retrospel logotyop

Crime Fighter 1.5

Crime Fighter är ett turnbaserat spel där du ska avancera i gangstervärlden genom att råna banker, kidnappa barn, köpa vapen, bilda gäng och allt annat som hör den kriminella världen till. Spelet kan spelas upp till 4 spelare och är uppbyggt med en karta där du navigerar runt för att hitta nya "kriminella" möjligheter, många av handlingarna är baserade på små pusselliknande spel.

Du börjar som en simpel ficktjuv, till fots och utan vapen. Med tiden när du stiger i rank öppnas nya möjligheter till nya brott, införskaffande av ett gäng, fordon och vapen.

Spelet är i början långsamt och nära på tråkigt. Du kommer inte långt till fots, du förlorar alla fighter utan vapen och gäng, du kan inte utföra alla brott. Men med tiden så blir spelet betydligt roligare, även om spelet är otroligt slumpat så finns endel strategiska möjligheter. Vad föredrar du, en snabb bil? Ett stort gäng? Eller en stor plånbok för att muta korrupta poliser.

När du utforskar staden kan du gå in alla byggnader och alla erbjuder unika möjligheter. I många fall väljer du enbart ett alternativ i en meny och får ett meddelande om det lyckades. Men många handlingar kräver även att du spelar olika pussel-liknande småspel, antingen tjuv och polis där du blir jagad, ska gömma dig eller jaga någon. Den andra typen innebär att du ska flytta stöldgods och liknande. Finns även i några få fall andra småspel som exempelvis bryta upp ett kassaskåp.

Något som uppstår väldigt ofta är skjutscener där du möter beväpnade motståndare. Dessa kan uppstå med andra gäng, poliser, bankpersonal, osv. Här gäller det att ha ett stort gäng och kraftiga vapen. Ett tips är att ställa de gubbar med svaga vapen framför de med starka som mänskiga sköldar.
Mycket av tiden och energin i spelet går åt till att träna upp medlemarna i ditt gäng så de kan ha bättre vapen.

  Flerspelarläge

Sätt dig brevid en vänn och ta varsin del av tangentbordet! Multiplayer är nästan ett måste. {game goal} Spelet är turnbaserat men slagsmål mellan era gäng sker med delat tangentbord. Vist kan det dock vara lite jobbigt att vänta på sin runda i bland.

  Strategi

Att köpa en av lånehajarnas(loan sharks) verksamheter ger en långsiktig avkastning.
Duds-Dave låter dig köpa falska sedlar relativt riskfritt.

  Sammanfattning

Crime Fighter är ett varierat spel i långsamt tempo. Spelet blir intressantare ju högre rang du får.

  PLUS

Mängder av alternativ(a handlingar) och småspel.

  MINUS

Simpel slumpgenerator. Endel rundor ägnar du enbart att försöka gå in i en byggnad eller utnyttja samma byggnad flera gånger. Grafiken är härligt retro och riktigt pixlig men endel buggar stör.

  Information

  • Utgivet: 1993
  • Plattform: MS DOS (Testat med Windows XP)
  • Utgivare: Pssoft

  Länkar

Profilbild: Anonym
Skribent: Anonym