Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Death Rally - retrospel.se
Retrospel logotyop

Death Rally

Under den senare tiden utav 80-talet fram till mitten utav 90-talet så gav utgivaren Apogee ut sitt ena spel efter det andra vilket i sin tur var den ena succén efter den andra och de hade bland annat möjligheten att skapa 3D Realms som då skulle utveckla nya 3D baserade spel samtidigt som Apogee letade efter nya möjligheter att utveckla deras spel. De vände sig då till de Finska utvecklarna Remedy och gav de uppdraget att göra ett racingspel...

Death Rally förklarar ganska så omedelbart om vad man kommer se i spelet, rally och asfalts racing står definitivt för vad rally innebär och death kan man verkligen säga att det finns med i spelet då när man har möjligheten att utplåna sina motståndare från loppen med vapen.

Under loppen så kan du välja ganska snabbt om du vill köra offensivt eller defensivt, mycket liknande i trafiken i verkligheten, med den enda skillnaden att du har vapen monterade på din bil och kan attackera de som ligger före dig men i vissa tillfällen är det nästan alltid bättre att köra defensivt och ta kål på motståndarna när man ligger efter.

Mellan racen så har spelaren chans att kunna spendera sina hårt intjänade pengar till att köpa uppgraderingar till bilen och tillbehör från den svarta marknaden som kan hjälpa dig i de kommande racen. Det är även möjligt att slutföra vissa uppdrag för att tjäna in lite extra pengar men de är så slumpmässiga så det kan vara lätt att missa de. Men efter dessa val så gäller det att du snabbt deltar i ett race utav tre svårighetsgrader för annars så går datorn och fyller upp alla platser i loppen så att du inte har någon chans att kunna delta och tjäna lite pengar. Efter loppen har du även möjlighet att kunna spendera dessa pengar på att uppgradera din bil alternativt byta ut det till en ny, men som många bilspel i denna genre så är alltid den sista bilen som är den bästa och har möjligheten att ta in flest uppgraderingar.

  Strategi

Glöm inte att din bil alltid har en boost som du kan aktivera med en knapp och den kan rädda dig i ett lopp om du använder den vid rätt tidpunkt. Ta tid på dig, kör om loppen flera gånger och tjäna ihop pengar istället för att ta ett lån för att det kan vara svårt att betala tillbaks senare.

  Sammanfattning

En utav de klassiska och troligtvis det populäraste “top-down” racingspelen om inte även kanske det bästa enligt många!

  PLUS

Klassisk top-down racing som man har svårt att få nog utav, tajt gameplay, möjligheten att slå tillbaks till dina motståndare med vapen, roligt att ha möjligheten att köra olika bilar och köpa uppgraderingar till de.

  MINUS

Brutal svårighetsgrad, tidsbegränsat för dig att hinna delta i ett race,elakt mot nya spelare, vapen känns väldigt svaga, saker köpa från svarta marknaden gäller bara ett race?!

  Information

  • Plattform: DOS, Windows (Nyversion som finns på Remedys hemsida för nedladdning, saknar dock multiplayer stöd)
  • Testad Plattform: Windows XP
  • Utgivare: Apogee, GT Interactive
  • Utvecklare: Remedy Entertainment Utgivnings år: 1996, 2009 (Windows version)

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.