Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Descent - retrospel.se
Retrospel logotyop

Descent

Det är en helt vanlig dag i framtiden och mänskligheten har nu gruvor på varje planet (Och dvärgplanet) i solsystemet och fortsätter expandera. Automation har nu tillåtit dessa gruvor att nästan bli helt självförsörjande tack vare avancerade robotar som utför människors arbeten, men nu har en galen hacker tagit kontroll över dessa robotar och tagit människorna som arbetar i dessa anläggningar till gissla och det är upp till dig och ditt rymdskepp som kallas Pyro-GX att sätta stopp för detta dåd...

Descent är ett utav de första komplett helt 3D modellerade spelen med omgivningar utav 3D modeller och likaså var alla fienderna modellereade i 3D och spelet använde sig i övrigt mycket mindre utav så kallade hand ritna sprites som var vanliga vid denna tidpunkt som i spelet Doom.

Under spelets gång så kommer du få köra ditt lilla rymdskepp genom trånga korridorer och ibland lite större rum där du har möjlighet att utnyttja ditt rymdskepps rörlighet som kan röra sig framåt eller bakåt, uppåt eller neråt och till och med åka mot sidorna vilket tillåter dig då när du väl bemästrat kontrollerna att kunna hålla ögonen på fienden samtidigt som du skjuter ner de.

Målet under uppdragen är att leta upp då gisslorna i dessa gruvanläggningar och sedan förstöra huvuddatorn som då hackern har placerat sitt datorvirus i och när du väl gjort det så måste du ut ur basen omedelbart innan basen spränger sig själv, vilket skapar en adrenalinkick varje gång du är på väg att klara av en av de många nivåerna i Descent.

I spelet finner du också en del olika vapen till din Pyro-GX som du kör runt i tunnlarna där du bland annat kan då finna uppgraderingar till dina laser kanoner, en mysig minigun och många olika missiler du kan använda dig utav för att spränga dessa elaka robotar i småbitar.

Något spelet blev känt för när det släpptes under nittiotalet var att det var ganska så förvirrande och det var inte helt ovanligt att personer som spelade spelet blev åksjuka.

  Strategi

Innan du blir yr och börjar spy utav att du blir åksjuk utav att spela Descent så rekommenderar jag dig att ställa in kontrollerna så att du är bekväm med de, en joystick eller gamepad kan hjälpa din spelupplevelse. Ett annat tips är att använda kartan, den visar var du har varit hittils vilket kan hjälpa dig då när du hittat utgången till slutet av banan vilket du ska åka till när du dödat datorn för det är alltid en fördel att veta vart man ska när basen ska flyga i luften!

  Sammanfattning

Förvirrande first person shooter i 360 graders frihet som har möjlighet att få folk att bli yra efter att ha spelat detta.

  PLUS

Grafik som fortfarande trots sin tid ser ok ut, bra variation på fiender, en imponerande design på nivåerna.

  MINUS

Krångliga kontroller, kanske inte direkt för den som vill köra non-stop action utan att tänka.

  Information

  • Utgivet: 1994
  • Plattform: DOS, Playstation 1, Macintosh(testat på DOS (Genom Dosbox))
  • Utgivare: Interplay Entertainment Corp

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.