Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
GunRoar - retrospel.se
Retrospel logotyop

GunRoar

Det finns många freewarespel ute på webben men många kanske döljs lite väl för allmänheten och ett utav många utav dessa spel kan vara Kenta Cho’s spel som man kan finna efter lite letande, ett utav de är shoot em up spelet GunRoar där spelaren ska slåss mot en oändlig flotta i ett retro landskap.

Ah, gamla goa Kenta Cho, hur kan jag glömma bort dig?
Om man söker efter en retroladdad adrenalinkick så behöver man inte vända sig någon annanstans än hans spel som passar utmärkt in i dessa korta pauser när man inte har något att göra. Han har till och med nu under dessa senare år fått göra sitt eget kommerciellt släppta spel med namnet “Blastworks: Build, trade, destroy” som visar att denna glada Japan borde veta vad han håller på med men det är en annan historia, låt oss fortsätta med spelet GunRoar.

I detta shoot em up så spelar du en liten båt där du då ska manövrera genom nivåerna och nå bossen i slutet och därmed försöka förstöra honom innan han hinner utplåna dig och lägg till att detta är ett “en träff du är död” shoot em up så kommer du vela förkorta ditt arbete med att utolåna då denna boss före han träffar dig.

När du spelar spelet kommer du lägga märke till att det finns flera olika sätt att spela spelet och jag rekommenderar med en gång att du provar spela spelet med mus inställningen, det tillåter dig att köra båten med antingen WASD eller piltangenterna samtidigt som du siktar och skjuter med musen vilket ger dig full kontroll över slaget.

  Flerspelarläge

GunRoar går att köra på flera olika sätt på multiplayer, det finns ett särskilt multiplayerläge då när det är två båtar på skärmen som vardera spelare kör (Eller en ensam om man är duktig på multitaska) eller köra med muskontrollen då en kör båten och den andra spelaren siktar och skjuter, men spelet saknar internet eller lan spelande så det är tyvärr låst till hotseat.

  Strategi

När du spelar GunRoar bör du ha extra koll på småbåtarna (Som är ungefär lika stora som dig) allteftersom att deras skott fortsätter existera efter att du förstört de jämfört med alla andra fiender som lämnar ett andningsutrymme när du besegrar de.

  Sammanfattning

Ett retroaktikt shoot em up som får en att tro man är i 80-talet igen (Grafikmässigt) samtidigt som man skjuter sönder båtar i olika storlekar.

  PLUS

Väldigt mysig retro inställning i spelet, utmärkt musik, välsmörjade kontroller som lyder spelaren.

  MINUS

Ett “ett skott du är död” spel, kanske lite väl kaotiskt ibland för vissa spelare.

  Information

  • Plattform: Windows
  • Testad Plattform: Windows XP
  • Utgivare: Ingen
  • Utvecklare: Kenta Cho (Även kallad “Aba Games”)

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.