Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Hi-Octane - retrospel.se
Retrospel logotyop

Hi-Octane

I framtiden så kör man inte längre för ära och pengar men istället för de sista droppar bränsle som finns kvar på planeten och dessa race utförs då i högteknologiska svävare utrustade med vapen för att de tävlande ska kunna försvara sina positioner i loppet...

Hi-Octane är ett av Bullfrog’s spel där man då kör diverse futuristiska fordon i höga hastigheter på banor utav varierande svårighetsgrad. Designen på både fordon och banor påminner en aning om en förvuxen post apokalyptisk värld som jag antar är väl anpassad för dess story för den lilla story som spelet har.

Fordonsutbudet är begränsat till 6 olika fordon och alla har sina egna stats därbland de skiljer sig genom tex hur mycket eldkraft, bränsle, hastighet som fordonet har. Fordonen skiljer sig även visuellt bland varandra däribland något som ser otroligt likt ut som den flygande Delorean bilen från Tillbaka till framtiden 2, en lastbil och diverse science fiction svävare såsom en stridssvävare som är formad som ett “o”.

Under racen så har du en chans att skjuta ihjäl dina motståndare och likaså blir ihjäl skjuten själv motståndarna, som hjälpmedel mot detta har du automat kanoner, missiler och din booster samt utplacerade baser som kan hjälpa dig under loppet. Din pålitliga automat kanon får jobbet gjort när du riktar dig mot en fiende, men den överhettas snabbt så du bör inte använda den alltför mycket. Därefter så kommer dina missiler som du kan låsa på fienden om du håller siktet så kan dessa söka in och orsaka enorm skada. Din booster kommer väl till hjälp ocskå då du kan ladda upp den efter önskad mängd.

Något som spelet dock straffas för är att Bullfrog utvecklade spelet “vid sidan om” där utvecklarna då återanvände deras grafikmotor från “Magic Carpet 2” och kändes då väldigt undermåligt emot konkurrenten Psygnosis spel Wipeout som i stort sätt täckte samma område (Racingspel med futuristiska fordon). Detta orsakade då att Hi-Octane inte riktigt blev lika väl mottaget som Wipeout men hade funktioner som fortfarande var speciella för just sin egen identitet.

  Strategi

Under loppen så kommer du se röda kristaller med ikoner för automat kanon, missiler och boost och dessa är då uppgraderingar som du kan plocka upp genom att simpelt köra in i de, samt att du bör hålla ett öga på dina olika mätare (Sköld, ammunition och bränsle) och ständigt hålla de i toppskick genom att ofta besöka baserna som är utplacerade runtomkring över banan.

  Sammanfattning

Ett racingspel utav den populära utvecklaren Bullfrog som har svävare man kör runt i som tyvärr hamnade i skymundan utav rivalen Wipeout.

  PLUS

Härlig hastighet på fordonen, bra variation på fordonen, undehållande att spränga motståndarna i luften (Även om de kommer tillbaks.

  MINUS

Lite tråkig grafik, vissa race drar ut på tiden.

  Information

  • Plattform:DOS, Playstation 1, Sega Saturn
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare:Electronic Arts
  • Utvecklare: Bullfrog Productions
  • Utgivnings år: 1995

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.