Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Highway Hunter - retrospel.se
Retrospel logotyop

Highway Hunter

Arga utomjordingar har återigen invaderat Jorden och förslavat dess befolkning och det är upp till dig och din MASTER (Bilen som du stulit som din karaktär jobbade med) att skjuta dig vägen till frihet och ta bort kedjorna som håller fast mänskligheten... Detta är spelet som både Safari och Omega Integral Systems utvecklade innan Safari gjorde klart Tyrian som skulle bli det spel de är mer kända för idag. Låt oss ta en närmre koll på detta annorlunda shoot em’ up spel och se vad det erbjuder...

När man ser en bild från detta spel och hör namnet tror man kanske rakt av så tror man att detta är en klon på den gammla klassikern Spy Hunter och man kan ha både rätt och fel vid denna synpunkt. Spelet erbjuder tre olika världar att skjuta sig igenom som är indelade då i flera olika nivåer, där allihopa slutar med en bosstrid som man måste klara av för att komma till nästa bana.

Något man märker direkt när man spelar spelet är att det inte är ett “ett skott du är död” shoot em’ up men man har en liten livmätare såsom i tex Raptor: Call of Shadows som man måste hålla ögonen på för om den tar slut, så är spelet kort och gott slut för här finns inga extraliv.

Lyckligtvis har du chansen att plocka upp power-ups som kan hjälpa dig på vägen och vapenuppgraderingar som antingen fyller på ammunition till ditt nuvarande vapen eller uppgraderar det till nästa i listan och det är då allt från den sunkiga lasern du har i början tills du får tag på M-Laser som är då det sista vapnet och när du har det så dominerar du nästan allt som kommer i din väg. Det finns även tre olika sköld power-ups (Alla med sina för och nackdelar) som kan hjälpa dig i några sekunder tills de försvinner så du får ta så god nytta utav de medans de varar.

Fiender kommer i olika former däribland bilar som man kan tänka sig, minor, attack helikoptrar med mycket mera så det finns bra variation bland fienderna där du kanske ibland måste tänka dig för innan du skjuter men oftast så behöver man inte bry sig om vad som händer, skjut på istället!

Dock så känns spelet inte särskilt unikt då när det känns otroligt bekant med sina meriter, sen så är det lite synd att musiken loopar runt lite för snabbt (Även om den är rätt hyffsad!) och allmänt så kunde ljudet vara en aning bättre. Även muskontrollen är lite småknäppt överkänslig (Kanske detta problem kan kanske lösas med något konfigurerings verktyg med Dosbox) vilket gör spelande med mus halvt omöjligt.

  Strategi

Kom ihåg att du inte får tillbaks liv mellan banorna vilket kan höja svårighetsgraden för nästa nivå när du inte har mycket liv kvar. Du kanske har bara ett liv men om du dör så har du chansen fortfarande chansen att ta en continue på var du var senast och försöka köra den banan igen, dock med vapen tillbaka satt till steg 1.

  Sammanfattning

Ett shoot em’ up spel som är inspirerat utav Spy Hunter, men placerat i en tung sci-fi miljö där man kör på motorvägen till helvetet, bokstavligen talat. Observera att vissa vapen du kommer lägga vantarna på kan faktiskt skjuta sönder fiende projektiler såsom P-Laser kan göra detta och kan använda strategiskt mot tex bossar.

  PLUS

Mysig grafik, trevligt med bakgrunder som det är lite liv i

  MINUS

Lite enformig gameplay, en aning seg kontroll, för ofta loopande musik

  Information

  • Plattform: DOS
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivet: 1995
  • Utvecklare: Omega Integral Systems, Safari Software Ltd.
  • Utgivare: Epic MegaGames, Inc.

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.