Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Ignition - retrospel.se
Retrospel logotyop

Ignition

Ett utav svenska UDS (Unique Development Studios) spel som mer eller mindre var deras svansång då när de senare försvann in i mörkret. Deras spel Ignition var då ett top-down racing spel med väldigt väldetaljerade banor och ett mysigt utbud utav fordon men hur var detta spel från Göteborg’s spelutvecklare?

Ignition tillhör typen top-down racingspel såsom klassikern Death Rally som Apogee levererade under nittiotalet men Ignition skilde sig enormt mot Death Rally för att det var helt och hållet i en 3D miljö. Detta gjorde så att varje bana var unik och kunde fyllas med ögongodis som man kommer lägga märke till i flera år framöver varje gång man startar upp spelet.

Spelet erbjuder flera olika spellägen för både en och flera spelare och då när flerspelar läget har stöd för både IPX anslutning och split-screen så vet man att det alltid finns möjlighet att kunna spela med sina polare. Spellägen man kan finna bland annat i Ignition är bland annat turnering, enstaka lopp, race mot klockan och det ökända "förföljelse" som man har sett i några få moderna spel idag då när den sista deltageren som passerar varv linjen åker ut ur racet vilket får då att alla måste köra aggresivt i täten för att komma först eftersom det inte finns en andraplats...

Bland utbudet utav fordon har vi ett litet varierat utbud där vi bland annat har då en polisbil, en bubbla, en moster truck och en lastbil samt några till typer som håller allt intressant med olika stats och unika ljudeffekter som spelas upp för vardera fordon när de aktiverar sin boost. Spelet har även sju olika banor att köra på däribland "Gold Rush" som är starkt inspirerat utav USA, "Tokyo Bullet" som namnet redan avslöjar att det är den galna världen av Japan samt även "Cape Thor" som påminner starkt om Island. Dock så kan detta inbillas som ett dubbeläggat svärd då när det är ett bra utbud, om än kort.

  Flerspelarläge

Har stöd för split-screen och multiplayer spelande över IPX.

  Strategi

Fordonen är indelade i “tiers” kan man säga vilket betyder att vissa fordon är alltid sämre än andra så du bör försöka välja ditt fordon strategiskt, en bra början är polisbilen som är ganska så välbalanserad.

  Sammanfattning

En top-down racer från Svenska utvecklaren UDS, vilket var deras sista riktigt bra spel innan de levererade den ena floppen efter den andra.

  PLUS

Väldetaljerade banor proppfyllda med ögongodis, “förföljelse”/”Pursuit” spelläget,många explosioner, härliga ljudeffekter, bra utbud utav fordon och banor...

  MINUS

...om än lite magert för det hade inte skadat om det fanns mer av allt, stundvis frustrerande

  Information

  • Plattform: DOS, Windows
  • Testad Plattform: Windows XP
  • Utgivare: Virgin Interactive
  • Utvecklare: UDS (Unique Development Studios)
  • Utgivnings år: 1997

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.