Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Magic Carpet - retrospel.se
Retrospel logotyop

Magic Carpet

Bullfrog var kända för att experimentera med speltyper under deras stortid under nittiotalet och mannen Peter Moleneux fick företaget att utföra den ena succén efter den andra. Ett utav hans företags spel är då Magic Carpet, en 3D shoot em’ up med speciella funktioner som fick det att sticka ut tillsammans med ett annat spel med namnet Descent på grund av dess teknologi.

Låt oss ta reda på vad detta mellanöstern inspirerade fantasy shoot em up har att erbjuda!

I Magic Carpet så flyger du inte helt oväntat omkring på en flygande matta, vilket blir ditt fordon du tar dig omkring i spelvärlden med. Under spelets gång så kommer du både få lösa pussel, utforska världen kring dig samt förstöra alla hot som kommer i vägen.

Spelet går ut på att du spelar som lärlingen till en kraftig trollkarl som stoppade en stor demonsvärm efter att människor tappat kontrollen över sina skapelser och måste städa upp de sista varelserna som hotar ännu världen. Under nivåernas gång så kommer du få tillgång till flera olika magier som din trollkarl kommer använda sig av såsom eld bollar och blixtrar men även terräng deformerande magier såsom att skapa vulkaner och andra magier.

Men för att klara av en nivå under spelets gång så måste du samla ihop mana som allt i denna spelvärld är uppbyggt utav så det gäller för dig att spara denna energi men eftersom du inte kan lagra denna energiform själv så måste du bygga ett fort där du då kan lagra denna energi och därmed så kan du klara av nivån, när du byggt denna byggnad

  Strategi

Bygg ditt fort där du ska lagra manan på ett säkert ställe eftersom fiender vill och kommer att förstöra den men chansen är stor att de finner den hursomhelst, om det så är fallet så måste du rädda den omedelbart. Ett tips är även att använda kartan för att märka ut var du kan finna nya magier (Markerade med röda prickar på kartan). Men eftersom detta spel är mycket komplicerat rekommenderar jag dig starkt att vända till till någon walkthrough/faq på tex GameFaqs och finna mer tips och strategier där.

  Sammanfattning

Ett shoot em up spel som utspelas i en 3D miljö, på en flygande matta!

  PLUS

Terräng deformation (Som än idag är ganska ovanligt), förmåga att använda många olika magier med många olika funktioner, intressant val utav miljö för ett fantasy spel, grafik som än idag ser helt ok ut.

  MINUS

En aning förvirrande.

  Information

  • Plattform: DOS, Playstation 1, Sega Saturn
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare: Electronic Arts
  • Utvecklare: Bullfrog Productions
  • Utgivnings år: 1994

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.