Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Major Stryker - retrospel.se
Retrospel logotyop

Major Stryker

Spelföretaget Apogee var kända under 90-talet för att försöka sig på att göra en stor del olika spel såsom Duke Nukem, Duke Nukem och lite senare det mer populära Duke Nukem 3D som 3D Realms förverkligade men under denna tid så gjorde även Apogee en egen space shooter, men hur var den egentligen? Låt oss ta reda på det...

Spelet utspelas efter det tredje världskriget och människan är äntligen enade och vänner en gång för alla, vilket kan hjälpa då när Jorden har en inkommande utomjordisk styrka inkommande som vill utplåna våran lilla planet då när vi väl håller på att bygga upp! Det enda Jorden kan göra i sitt försvar är att skicka den bästa piloten från tredje världskriget och ge han ett experimentellt rymdskepp som kan utföra en attack på utomjordingarna innan de attackerar oss, och hans namn är som spelet säger, Major Stryker.

När du väl startar upp spelet så har du möjlighet med att välja mellan tre olika världar att köra på och dessa är då indelade då i flera olika nivåer innan du kommer till slutbossen för den planeten och därmed utplånar hotet från den världen, detta gör så att spelet kan vara en aning längre än din vanliga space shooter flash spel som du kanske spelar just nu! Tack och lov så har du möjlighet att kunna spara mellan nivåerna så att du kan fortsätta därifrån där du var senast. Men du får inte glömma att plocka upp gisslor som utomjordingarna har kidnappat och se till att de kommer hem till jorden igen.

Jämfört med många space shooters under denna så är det inte helt garanterat att man dör på ett skott, detta är för att spelets sätt att ange hur mycket läsa ditt rymdskepp har kvar påminner om Sonic spelen som Sega gjorde, vilket betyder i detta fall att om du har plockat upp en power up innan du blir träffad överlever du det skottet men förlorar alla vapenuppgraderingar du hade på dig men om du blir träffad igen så åker du ut.

Uppgraderingssytemet kan möjligtvis skilja sig lite granna från vissa space shooters och man kanske får lite småilla smak i spelet då det praktiskt taget bara två vapen i hela spelet vilket är dina kanoner som kan bli uppgraderade i att kunna skjuta mot flera riktningar samtidigt och dina zapp bomber som skadar allt på skärmen. Men något som man märker då när man kör omedelbart är att det är bara tre saker som redan är utplacerade på nivån som du kan plocka upp såsom extra zapp bomber, extraliv och en hastighets boost och det är för att vapen och sköld uppgraderingar är tidsbaserade och kommer bara fram efter en viss tid... Vilket i sin tur kan skapa en viss dels agression.

  Strategi

När du spelar Major Stryker bör du använda dina zapp bomber mer än vad du tror för du får ganska snabbt tillgång till flera och de kan rädda ditt liv då de även tar bort inkommande skott mot dig vilket kan rädda dig om du ska plocka upp en vapen power up när du kan dö på ett skott.

  Sammanfattning

En ganska så standard space shooter från Apogee som använder sig utav helt ok EGA grafik

  PLUS

EGA grafik (256 färger) som ser rätt så fascinerande med sin färgpalett

  MINUS

Lite tekniska problem (Vissa frames saknas och saknar ner spelet och dess reaktionsförmåga i förhållande till spelaren), spelaren är ett stort mål på skärmen, vapen systemet kan vara frustrerande i vissa tillfällen

  Information

  • Plattform: DOS
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare: Apogee
  • Utvecklare: Apogee
  • Utgivnings år: 1993

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.