Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Pixelships - retrospel.se
Retrospel logotyop

Pixelships

Bland alla dessa shareware och freeware spel som dök upp under nittiotalet så var det en stor mängd olika människor som gjorde spel för skojs skulle och se om dataspelsmarknaden var något att se fram emot. Kris Asick ville själv leverera något speciellt till fronten bland alla dessa spel och det skulle bli hans space shooter som kallades då Pixelships...

Pixelships kan man kort och gott sammanfatta som en space shooter variation utav Nintendo’s spelserie Pokémon då när man samlar på sig nya rymdskepp som man använder då i de olika nivåerna där man då möter andra nya skepp och vid utvalda bosstrider så får man chansen att fånga fiendeskeppet och lägga till det i din egen flotta.

Under spelets gång då kommer du se allt från små skyttlar till enorma slagskepp du kommer få kunna köra och även samla ihop exp till som du då använder i slutändan till att utveckla dina rymdskepp (Om de har en utveckling att kunna utvecklas till) och därmed förbättra deras vapen, hälsa, rörlighet med mera. Om du undrar så kan jag direkt säga att det finns 160 stycken och alla har sin egen grafiska design som ser till då att det ena rymdskeppet ej är det andra likt!

Men spelet kan vara en aning utmanande då när kontrollerna kanske inte är riktigt vad man väntar sig då snabba skepp kan ibland vara stört omöjliga att kontrollera då de studsar omkring på väggarna och dör i processen samt att om ett av dina skepp dör förlorar du då den för evigt, Det vill säga om du inte avbryter banan du spelar på just då för då räddar du ditt förlorade rymdskepp men förlorar då alla framgångar på den banan.

Spelet är fullpackat med olika nivåer att spela och har då upp till 10000 olika kampanjer där allihopa innehåller då 10 nivåer vilket i slutändan blir en hutlöst tokigt stor mängd olika nivåer som ligger i spelet. Men något som förvirrar enormt med spelet är att spelet komplett saknar ljud men Kris Asick’s uppföljare “Pixelships Retro” (Som man kan finna som shareware på hans sida) har den avsaknade funktionen.

  Strategi

När du spelar Pixelships behöver du hålla ett öga på både din livmätare och energimätare eftersom det är inte alltid du får extra hälsa under uppdragets gång (Men det kan släppas av besegrade fiender) samt att energin borde du se till att du inte tömmer helt när du avfyrar dina vapen för att du behöver även energi för dammsugaren för att ta upp förstörda rymdskepp. Glöm inte heller att om du förlorar ett rymdskepp under spelets gång så kan du alltid avbryta banan så att den inte blir förlorad.

  Sammanfattning

En stum spaceshooter med många banor och rymdskepp att välja mellan, tiden man kan spendera i detta spel kan nästan vara oändlig.

  PLUS

Många olika rymdskepp och vapen, många olika banor att spela.

  MINUS

Väldigt hög svårighetsgrad (Men när man väl har kraftiga skepp så vänds det snabbt), lösa kontroller, inget ljud.

  Information

  • Utgivet: 1999-2001
  • Plattform: Windows 95(Testat med Windows Vista)
  • Utgivare: Kris Asick

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.