Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Rally-Sport - retrospel.se
Retrospel logotyop

Rally-Sport

Emot slutet utav 90-talet så fortsatte folk med att utveckla spel för DOS, även om det var tydligt att det inte hade särskilt lång livstid kvar med alltmer moderna operativssystem på vägen. Jukka Jäkälä gjorde sitt egna lilla bilspel till DOS som är en aning unikt för sin ålder och vad spelet innehåller, låt oss ta en närmre titt...

Bara namnet Rally-Sport säger ganska mycket om vad spelet har att erbjuda och bjuder det man ganska exakt väntar sig, men när man väl slår igång spelet så presenteras man utav något som inte är helt olikt det kända off-road racing spelet “Ivan "Iron Man" Stewart's Super Off Road” men placerat i en 3D miljö med max två deltagare.

Väl i huvudmenyn så har man flera val att gå igenom så som välja bil (Alla har likadana förmågor vad gäller hastighet, väggrepp med mera) och justera olika val inne på options skärmen innan man drar igång loppet.

När man kör spelet så kommer man märka direkt att grafiken står ut med sin stil och lika så kameran som är fast i en “titta norr riktning” i en 3D miljö samtidigt som spelaren då ska köra sin bil genom denna bana i så hög hastighet som möjligt utan att ramla runt och slå eld, vilket man troligvis kommer göra.

Något man upptäcker snabbt är att spelet har en viss del utav realism så som att bilarna lutar på sig när man svänger i kurvorna och bilen höjs och sänks respektive fram och bak beroende på om man gasar eller bromsar, samt även att bilen sladdar på ett sådant sätt så man kan drifta ganska så väl genom kurvorna på ett väldigt häftigt sätt.

Såklart kan jag finna något negativt med detta spel och det är ljudet är lite svårt att få att fungera samt att väl när det funkar så är det inte allt särskilt imponerande. Dödsscenerna när man slår omkull kan vara lite väl utdragna och det kan vara svårt att komma ikapp sin motståndare när man får börja köra igen.

  Flerspelarläge

Spelet har stöd för split-screen multiplayer och vanlig multiplayer (Som jag ej har provat på).

  Strategi

Kör försiktigt då när du inte ser vad du kör emot (tex när du åker åt sidorna eller neråt) för att om du slår omkull så kan det ta några sekunder tills du får köra igen. Glöm inte heller att du kan ändra på hur snabbt din bil svänger inne på options menyn, men kom ihåg att om du svänger för snabbt så välter kanske du ännu snabbare med bilen.

  Sammanfattning

Ett retroaktivt bilspel med ett snyggt grafiskt gränssnitt som är kanske lite simpelt men ovanligt underhållande.

  PLUS

Bra grafik, härlig rally känsla, bra kontroll när man väl förstått vilka knappar man använder.

  MINUS

Irriterande dödssekvenser, problem med ljud, kameran är lite opålitlig ibland.

  Information

  • Plattform: DOS
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivet: 1999
  • Utvecklare: Jukka Jäkälä
  • Utgivare: Ingen

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.