Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Skyroads - retrospel.se
Retrospel logotyop

Skyroads

En gammal klassiker som många har kört eller hört talats om då de var unga, ett bilspel ute i rymden på vägar där du måste köra mot klockan och hoppa över hinder? Om det låter bekant så är du kanske en utav de flera som kört denna tidslösa klassiker...

Det finns ingen handling, inget större slut med självaste spelet. Det är bara du mot klockan. Så kan man kort och gott förklara detta spel, men man måste väl kunna skriva något om detta spel?

Skyroads är ett annat sort av bilspel, där du inte ens kör bil men någon sort utav rymdskeppsbil? Jag själv vet inte men en sak är klar, den dras mot marken och kan inte flyga men den kan hoppa, och hoppa kommer du behöva göra för att överleva.

Spelet går ut på att du kör på något som liknar en motorväg och den är fylld med hål och diverse hinder och faror, samt att olika färger på vägen kan orsaka olika effekter eller kort och gott döda dig så du kommer få starta om banan igen och igen och igen och åter igen.

Man kan kort och gott beskriva att spelet är frustration i spelform eftersom du troligtvis kommer försöka göra ett bättre försök väl när du klarat av en bana eller då när du har dött som du troligtvis kommer göra på de senare banorna om och om igen.

Det är även möjligt att kunna jämföra detta spel med något som kom ut nyligen i modern tid och det är då plattforms spelet Super Meat Boy vilket använder liknande formula som Skyroads; antingen lyckas du eller inte, men varje försök kommer du närmre målet. Dock så finner jag denna form väldigt frustrerande, men jag kan tänka mig att många tycker om denna sort av spel.

  Strategi

Om det går dåligt för dig, kör om banan igen och igen tills du börjar memorera hindren och hur du allmänt ska köra.

  Sammanfattning

Ett gott exempel på en gammal klassiker där man då kör rymdbil på en rymdmotorväg och ska försöka hinder.

  PLUS

Utmärkt tidsdödare, bra utmaning, mysig grafik.

  MINUS

Otroligt frustrerande för vissa personer kombinerad med en sadistiskt ökande svårighetsnivå, lite lösa kontroller.

  Information

  • Plattform: Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare: Bluemoon Interactive
  • Utvecklare: Bluemoon Interactive
  • Utgivnings år: 1993

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.