Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Stellar Explorer 2 - retrospel.se
Retrospel logotyop

Stellar Explorer 2

Stellar explorer är ett Star Trek inspirerat turnbaserat spel där du ska flyga runt i Enterprise och utforska galaxen. Spelet bygger på samma grunder som det text-baserade Star Trek spelet från 1971

Ditt jobb är att utforska kvadranten genom att flyga mellan olika sektorer. Det finns många hot ute, stjärnor som förvandlar ditt skepp till aska, agressiva Klingon-skepp och andra raser som inte är intresserade av dialog utan skjuter vid första anblick. Men även planeter att urforska och baser för reperationer.

Spelet är uppbyggt med en kommandobrygga, där du ger dina ordrar, får översikt över skeppets tillstånd och en karta. Mycket av spelet består av systematiskt utforska kartan och endel slump. Svårigheten ligger i att hushålla med de resurser du har tillgängligt(energi, torpeder, sköldar, osv).

  Sammanfattning

Spelet påminner mer om en enterprise-simpulator än ett action-spel så spelet är kanske mest lämpligt för spelare som har ett intresse för Star Trek eller de som vill testa upplägget för det ursprungligaste Star Trek spelet utan att för den delen sitta och skriva text-kommandon.

  PLUS

Känslan av att styra enterprise och upplevea en nyversion av ett av 80-talets populäraste spel.

  MINUS

Allt är Star Trek utom varumärkena. Klingons är "Aliens", osv.

  Information

    • Utgivet: 1992-1994
    • Plattform: Windows 3.1 (Testat med Windows XP)
    • Utgivare: Technological Computer Innovations Corporation

  Länkar

Profilbild: Anonym
Skribent: Anonym