Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Stunts - retrospel.se
Retrospel logotyop

Stunts

I slutet utav åttiotalet så blev datorer kraftigare eftersom teknologin tillät mer hårdvara att vara installerad och började sakta men säkert tillåta spelare att kunna ta kontroll över spelandet och ibland få verktyg som tillät de att påverka deras spelupplevelse, ett utav dessa spel med sådana kontroller var racingspelet “Stunts” som även blev kallad “4D Sports Driving” som släpptes i början av det nya årtiondet då när dessa verktyg skulle användas på nytt i olika sammanhang.

Stunts är ett racingspel där du inte helt oförväntat, av spelets namn, kör olika stunt och hopp med bilar genom banor som spelaren själv kan tillverka och det är just där spelet skiner som mest då när spelaren kan bygga allt från häftiga arenor till storstäder.

Det finns även en del olika bilar spelaren kan välja mellan att köra vilket kan då vara från till exempel en Chevrolet Corvette eller något lite vildare såsom en Formel-1 bil som kommer köra som en raket längst med banan.

Utmaningen med spelet är då att du som racerförare ska då köra ett lopp på utvald bana och överleva ett varv och då kan anpassas på flera olika sätt såsom att välja olika motståndare (Alla med sina svårighetsgrader och personligheter) eller bara tävla mot klockan och försök sätta rekord på loppen som du då kan utmana dina vänner med att sätta den bästa tiden och det är där som spelet skiner mest.

Men det riktigt goda med detta spel som nämnt ovan är dess banskapare, när du spelar Stunts så får du möjligheten att göra många olika sorters olika banor att köra på tack vare många olika förbestämnda kartor med olika stora mängder vatten eller kullar som kan påverka spelarens körande, men det finns även ett hemligt trick som tillåter spelaren att kunna påverka terrängen med några undangömda verktyg.

Man har då möjlighet att påverka banans marktyp då när man kan välja från de tre terrängtyper däribland asfalt, jord och is vilket påverkar mycket hur bilarnas grepp på vägen beter sig och hur de allmänt fungerar innan du far in i en vägg och sitter sedan i ett brinnande vrak. Med dessa verktyg och även en väldesignad reprisfunktion så har du en strålande körningsupplevelse i detta spel!

  Strategi

När du kör detta bilspel så bör du tänka på ditt fordonsval, för att den första bilen i listan så som många bilspel är inte alltid så bra som man hoppas men experimentera gärna med de olika fordonen. Se också till att när du kör mot en motståndare så ska du se till attt han eller hon har samma bil som dig för annars finns det en god chans att loppet blir galet.

  Sammanfattning

Ett roligt racingspel där spelaren själv har möjligheten att bygga sin egen racingbana utav olika svårighetsgrader.

  PLUS

En otrolig banskapare, utmärkt variation på fordonsutbudet.

  MINUS

Kan kännas konstigt att bilarna flyger i småbitar vid en liten småkollision, inte så imponerande grafik och ljud.

  Information

  • Utgivet: 1990
  • Plattform: DOS (Testad genom dosbox)
  • Utgivare: Brøderbund Software, Inc.

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.