Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Tank Arena - retrospel.se
Retrospel logotyop

Tank Arena

Under nittiotalet så dök det upp flera spelutvecklare som använde sig utav internet för att sprida på sina spelidéer och många som använde denna nya tjänst var de som simpelt gjorde spel för att visa upp sina gymnasie projekt och liknande, så många av dessa spel förblev då antingen shareware eller freeware.
Jag har märkt att Finländare och andra länder än Sverige var väldigt framåt med denna idé och man såg flertals olika spel från länderna omkring oss som då laddades upp på internet.

Ett utav denna våg utav spel var då Tank Arena som var då kanske utseende mässigt ett vanligt fågelperspektiv stridsvagnspel och de har man ju sett förr eller hur? Men Tank Arena var så mycket mer än bara ett stridsvagnspel med fågelperspektiv.

Tank Arena kan vara allt från ett stridsvagnspel, till ett racingspel och mycket annat samt ha tillgång till Split-Screen spelande så du och din polare kan spela varandras banor tillsammans!

Med spelet kommer även en ban-editor som tillåter spelare då att göra helt egna banor att spela på och där kan då även skaparen sätta upp målen och tillåta spelaren vilka vapen som ska vara till förfogande samt vilka fordon spelaren och datorn ska använda sig utav.

Vapen i spelet kan sträcka sig alltifrån vanliga kanoner, eldkastare, maskingevär, målsökande missiler och till och med kärnvapen som kan lämna stora spår efter sig när de väl detoneras men det är helt och hållet upp till spelaren vad han eller hon använder för verktyg för att klara av en bana i Tank Arena.

I detta spel så kan strategier mellan de olika spellägerna skilja sig enormt men simpelt kort och gott så om du spelar ett stridsuppdrag bör du tänka på att om du förlorar ett fordon kommer det inte tillbaka så du bör vara försiktig med dina fordon så att de inte blir förlorade alltför snabbt. Om ett flygplan har “mortar” så är det bomber det planet släpper vilket kan orsaka större skada inom ett litet område men se upp för målsökande missiler!
Angående om målsökande missiler; om du blir jagad utav en så har du möjlighet att skjuta ner den med din egen kulspruta om du är snabbt nog för kom ihåg att dessa missiler kommer att jaga ner dig till du är död!

Spelet har som nämnt ovan stöd för Split-Screen och diverse multiplayer spel-lägen som du och din polare kan trycka ut några timmar ur detta spel. Men det är upp till dig och din kompis att skapa de bästa banorna själva eller finna nya på webben!

  Sammanfattning

Ett spel som tillämpar spelaren/spelarna att tänka före de agerar så visar Tank Arena att krig är en mörk plats med tokiga vapen samt låta spelaren själv använda hjärnan för att skapa en aldelles egen bana och kanske sin egen storyline!

  PLUS

Mycket material i spelet, mycket bra multiplayer-stöd även om det bara är Split-Screen.

  MINUS

Mycket krångliga kontroller (Och svårt att ställa in bra), några tveksamma designval och en väldigt bestraffande svårighetsgrad.

  Information

  • Utgivet: 1997
  • Publiseras av: Jorrit Rouwé
  • Plattform: Windows DOS(testat i Dosbox)

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.