Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Thexder - retrospel.se
Retrospel logotyop

Thexder

Det är svårt att Japanerna gjorde spel till PCn under datorns tidiga ålder men Game Arts (Som är kända för att göra spel till konsoller idag) visade att de kunde leverera ett unikt spel till den unga datorn, ett plattforms spel som är betydligt mer avancerat och krångligt än vad ögat kan säga.

Det första man märker när man startar upp Thexder är starka 80-tals vibbar, varför då frågar du? Jo det är för att du kör en robot som kan förvandla sig till ett flygplan för att ta sig runt nivåerna mer effektivt. Vi vet ju allihopa om Transformers, GoBots och Robotech som allihopa handlade om robotar som förvandlade sig till fordon.

När du väl startar spelet så kommer du möta en massa fiender som kan väldigt snabbt döda dig och till ditt försvar har du då din målsökande laser i robotform, en sköld du kan aktivera (Genom att offra lite hälsa) som tar stryk istället för dig i några sekunder. Flygplanet som du kan förvandla dig till rekommenderar jag dig inte att strida med eftersom lasern inte målsöker och det kan ofta sluta med att du flyger in i en svärm av fiender och blir utrotad på några sekunder, använd bara flygplans formen för att ta dig runt banan och trånga gångar där bara flygplanet kan ta sig in.

Dock så kommer man märka att detta spel är inte för de svaghjärtade, med sin enorma svårighetsgrad och inga extraliv så kommer du veta om att detta spel blir väldigt snabbt frustrerande så att man nästan vill slita håret ur rötterna. Men genom att försöka på nytt och nytt igen så kan man komma en liten bit längre in i spelet varje gång.

  Strategi

Glöm inte att använda skölden, visst den drar från din livmätare men du kommer behöva den för att överleva.

  Sammanfattning

En Japansk plattforms sidescroller shooter

  PLUS

För att ha en sådan liten färgpalett så ser detta spel jäkligt bra ut för sin ålder. Bra kontroll för robot formen.

  MINUS

Flygplansformen hade kunnat varit lite roligare att köra. Inga extraliv gör så att detta spel blir väldigt frustrerande.

  Information

  • Plattform: Amiga, Apple II, Apple IIgs, DOS, Macintosh, MSX, NES, PC-88, PC-98, TRS-80 CoCo
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare:Sierra On-Line (Amerikansk version)
  • Utvecklare: Game Arts Co. Ltd.
  • Utgivnings år:1987

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.