Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
The Machines - Universal Warrior - retrospel.se
Retrospel logotyop

The Machines - Universal Warrior

underhållning på teve och liknande, en utav dessa sporter är då när personligt byggda robotar ska ta sig igenom labyrinter och försvara sig med vapen mot andra robotar som då vaktar dessa arenor. När du spelar detta spel så är du själv en deltagare i denna sport, liknande Robot Wars som går på teve just nu så ansvarar du för att försäkra och utrusta din maskin som ska ta sig igenom de olika arenorna som är uppbyggda för att testa din maskins prestanda.

The Machines hade sin början redan på datorn Amiga och var då ett “Gauntlet”-liknande spel då när spelaren kör en robot genom en farofylld labyrint samtidigt som du samlar ihop pengar som du måste använda då till att uppgradera och underhålla din robot mellan de olika nivåerna.

Under spelets gång då när du tjänar ihop pengar så kommer du även möta stegvis kraftigare fiender och du kommer möta diverse butiksägare där de säljer då olika produkter av olika kvalitéer och typer där du måste planera inför nästa nivå vad du ska använda.

Eftersom spelet har arkadtänkande i tanke så kommer du troligtvis känna dig direkt som hemma men kom bara ihåg att du har din roll som den som satt ihop roboten så om det är någon du har klaga på då när din robot kör dåligt så kan du bara klaga på dig själv.

Detta spel kan dock bli stundvis frustrerande eftersom vissa banor är inte gjorda att kunna klaras av på första försöket som om de är en labyrint så kan ett misstag vara ödesdigert, detta kan stöta bort spelare men om man sparar ofta (Som man måste betala för) så är det inte lika mycket utav ett problem.

  Strategi

Medans det kan vara ekonomiskt att köpa hellre begagnade delar så kanske du ska se till att de är funktionsdugliga när du väl köper de för om de inte är de så kan reperationerna kosta mer än vad du anat, men vid slutförd reparering så kan du utnyttja föremålet till sina hundra procent. Ett till starkt tips är att finna ett bra drivmedel till din robot så den kan ta sig runt på kartorna snabbt eftersom spelet oftast går ut på tid så bör du lägga på ett kol.
Ett till tips är att alltid hålla koll på din prestanda på din robot och dess vikt då när den påverkar hur smidigt din robot tar sig runt banorna.

  Sammanfattning

Ett mysigt men utmanade arkadspel där man får bygga ihop sin egen robb men kräver att spelaren ska kunna planera uppdragen i förväg.

  PLUS

Mycket härlig grafik, många roliga sätt att kunna bygga din robot på.

  MINUS

En del svåra banor, kan vara bestraffande svårt allmänt ibland, lite lös spelkontroll.

  Information

  • Utgivet: 1993-1995
  • Plattform: Amiga, DOS (testat via DOSBOX)
  • Utgivare: Zeppelin Games

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.