Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100148 in /home/httpd/vhosts/retrospel.info/httpdocs/visa_spel.php on line 8
Wrath of Earth - retrospel.se
Retrospel logotyop

Wrath of Earth

Ibland så kommer det en utvecklare som kanske utvecklar ett spel som kommer vara en succé men ändå så tynar företaget bort i historien eller förändrar sin verksamhet såsom utgivaren Softkey ägnar sig åt it-lösningar och utvecklaren Addix har gått i konkurs sen länge tillbaks. Men var är då detta first person shooter som de utvecklade innan de gick sina vägar? Låt oss titta närmre.

Science fiction spelet Wrath of Earth handlar om att du, spelaren, väljer i början av spelet en manlig eller kvinnlig huvudkaraktär som ska då undersöka vad som har hänt en gruvanläggning på en avlägsen planet och märker direkt att något är fel. Då är det ju en jäkla tur att man tog med sig sin rymdrustning och beväpnad så man är redo för det som väntar där nere.

Innan du ens vet om det så går du omkring i en 2.5D värld och skjuter sönder arga robotar och rymdvarelser men under ytan så finns det mer än man väntar sig och det är dräkten som spelaren måste hålla koll på. Dräkten är utrustad med flera olika vapensystem och även olika system/HUD lägen där du då kan få upp bland annat kartor, skaderapporter med mera och du inser snabbt att du kanske är mer sårbar än vad du själv tror.

Men man tror att bara för att spelet ser ut som Wolfenstein 3D så tror man väl att detta spel kan ytterst inte alls vara särskilt komplicerat teknologiskt och det kanske är rätt, men spelet erbjuder ändå en väldans bra kvalité på alla sprites och texturer som används i spelet skriker om att spelet kunde ha blivit sin egen franchise en dag idag.

Det är även faror i spelets omgivning då när spelaren kan utsättas för hög eller för låg temperatur eller radioaktivitet vilket ser till att spelaren måste tänka sig för innan han eller henne bestämmer sig för att uföra nästa rörelse.

En sak är säker och det är att spelet är fullpackat med material då när bara första banan i spelet kan ta upp mer än en timme att klara av!

  Strategi

Håll ständig koll på dina olika mätare nere till vänster, batteriet laddas upp automatisk (om än långsamt) av sig själv och när den är laddad så börjar din sköld laddas upp. Ha koll även på vilken ammunition som går åt till vilket vapen innan du bestämmer dig att skjuta omkring, vapen 1 kostar noll som ser till att du sparar ammunition men ett tips är att börja använda 2 och 3 som använder ditt batteri som ammunition.

  Sammanfattning

Ett science fiction 2.5D first person shooter med starka System Shock vibbar!

  PLUS

Väldigt häftigt koncept, påminner lite granna om spelet System Shock (Men låst i en 2.5D omgivning). Mycket material i spelet för sin tid.

  MINUS

Lite synd att spelet gav sig in på en marknad som inte var redo för denna typ av spel så att det har försvunnit in i mörkret. Hade varit trevligt om man kunde ställa om kontrollerna en aning bättre.

  Information

  • Plattform: DOS
  • Testad Plattform: DOS (Genom Dosbox)
  • Utgivare: SoftKey Multimedia Inc.
  • Utvecklare: Addix Software Development, Inc.
  • Utgivnings år: 1995

  Länkar

Profilbild: David
Skribent: David
En tyst kille som spelar spel, skriver saker och ritar bilder! Besök gärna mitt deviantart-konto! Min favorit konsoll är den typiska PCn med ett visst dels intresse av den bärbara spel marknaden.